Гофрети

“People cannot inspire other people unless and until they are inspired themselves” 💕 обожавам този цитат и силно вярвам, че е точно така. Пожелавам ви да бъдете вдъхновени винаги 🌸

От месеци говоря как искам гофретник, но така и не осъществих тази покупка. Преди няколко дни, когато @mihaelabeloreshka публикува снимка и рецепта на гофрети, вече не можех да спра да мисля за тях! Не знам дали съм споменавала, но почти винаги, заспивайки, знам какво искам да закусвам, как ще го приготвя и изобщо имам всички детайли в главата си. Дори и как ще декорирам и снимам храната. След голямо търсене тази седмица, днес накрая си купих прословутия гофретник и на мига направих смес, декорирах ги, снимах ги и с удоволствие си ги хапнах.

Нямам никакъв спомен за вкус и текстурата на купени гофрети. След кратко проучване, реших, че просто ще експериментирам. Заради това и не ви представям официална рецепта, тъй като това е само първият опит и искам да открия перфектната комбинация. Оригиналните съставки са брашно, яйца, мляко и захар и аз, разбира се, трябваше да ги заменя. Комбинирах нахутено и кокосово брашно с ядково мляко + разбира се, яйца. Доста ми хареса как се получиха. Отгоре сложих плодове и всички любими топинги. Сега остава да изпробвам и различните температури, дали са по-хубави хрупкави или меки и тн. Нямам търпение да ги опитам и в солен вариант мммм! Вече си представям и шоколадови и изобщо тооолкова хиляди опции…като с всички бананови палачинки, които обичам да правя.

Имате ли съвети за гофрети?

Гофрети

За основата:

  • 1 яйце
  • 3 с.л брашно по избор (използвах нахутено)
  • 1/2 чаша кокосово мляко
  • 2 с.л кленов сироп (или кокосова захар)
  • канела
  • щипка бакплувер


Приготвяне:

Смесете всичко добре – може да използвате и блендер. Сместа трябва да е като боза – ако е много рядка, добавете още брашно. Загрейте гофретника и изсипете сместа. Изпечете до готовност, като изчакате малко преди да ги извадите, за да се отлепят добре.

Декорирайте с плодове, сладолед, кленов сироп, гранола или ядки.