Напукани шоколадови сладки

Време е за много шоколадови бисквитки – сочни, ароматни и с наситено какаов вкус. Представям ви много популярните напукани сладки. Вчера заваля първият сняг, а те ми носят много коледно и зимни настроение. Ето я и рецептата: 

Напукани шоколадови сладки
– без глутен – 

Съставки (за 12бр):

  • 50 гр какао
  • 200 гр кокосова захар // може да се използва захар от фурми, мусковадо или друга
  • 60 гр кокосово масло
  • 2 яйца
  • 100г оризово брашно
  • 20г царевично нишесте или нишесте от тапиока (може да се замени с още брашно)
  • бакплувер
  • ванилия
  • щипка сол
  • парченца шоколад
  • нишесте от тапиока или кокосово брашно за поръсване

Приготвяне:

Смесете всички съставки до получаване на хомогенна смес – лепкаво, шоколадово тесто. Добавете парченца шоколад в сместа (или стафиди/орехи). Охладете тестото за 15-20 минути. Загрейте фурната на 180 градуса и оформете бисквити като топчета. Поръсете с нишесте от тапиока и изпечете за 10 минути. Ще са още топли и меки като ги извадите, но после стягат. Ако нямате нишесте от тапиока, използвайте кокосово брашно – може да ги поръсите и след като са готови. 

Бисквитките са много шоколадови и сочни, ако обичате по-сладко, увеличете захарта 😉

– хранителна информация – 


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳