Канелени рулца

19. Муза/вдъхновение. Вдъхновението при мен е нещо, което често идва и често изчезва за дълго. С времето разбрах, че съм човек на дуалността. Винаги готова да заеме и двете гледни точки, винаги разбираща и двете противоположни позиции. Често като по-малка са ми казвали, че нямам мнение, но с времето разбрах, че просто разбирам всички и всяка гледна точка. Че се приспособявам и че съм като огледало на тези, около мен. Когато се обграждам със силно вдъхновени хора и аз ставам такава и обратното…когато покрай мен нищо не се случва, аз постоянно повтарям как ми е скучно и не знам какъв е смисълът на живота…

Именно заради това разбрах, че е много важно да се обграждаш с хора, с които се чувстваш добре, дават ти положителна енергия и те вдъхновяват. Ежедневно, ежеминутно…. ей така, да се събудиш и да имаш ЖЕЛАНИЕ. Да искаш да създаваш, да си себе си, да се развихриш, да се впуснеш в най-смелите си мечти и да не ти кажат, че си луд, а че лудостта ти е заразна. Защото така стават чудеса!

Да приготвям десерти в съботния следобяд е едно от най-големите ми вдъхновения – да смесвам вкусове, цветове, емоции… да творя, да „рисувам“ по чинията, да се изразявам – последите няколко години креативността ми се излива в десертите и готвенето.

Такова вдъхновение са и канелените рулца, познати още като cinnamon rolls. Никога не съм яла оригиналните, тъй като в България (за разлика от САЩ) не са толкова популярни, но пък тези са получиха мега вкусно!

Стават за половин час и наистина са много ароматни, особено ако обичате канела.

– част от Healthylicious Challenge – 

Канелени рулца

Съставки (за 12бр):

  • 180 мл ядково мляко 
  • 10г масло
  • 2 с.л кокосова захар
  • 300 г брашно – пълнозърнесто, лимец ..
  • щипка сол
  • 1 ч.л бакплувер

За пълнежа:

  • 70г кокосова захар
  • 2 с.л канела
  • 10г масло

Приготвяне:

Стоплете леко млякото и разтопете маслото в него. Разбъркайте сухите съставки и добавете течните до получаване на тесто. Омесето го добре и охладете за кратко в хладнилник.

Смесете кокосовата захар с канелата. Разточете с точилка като дълго руло и намажете с разтопеното масло. Посипете със сместа и завийте внимателно. Нарежете с нож на кръгчета и подредете едно до друго в тавичка.

Изпечете на 180 градуса за около 20 минути или докато хванат загар.

Може да добавите любим сладолед или ванилов сос.

 

 


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳