Лешникови бисквити с шоколад


Най-ароматните и вкусни лешникови бисквити! 🍪 🌰 Една от най-хубавите рецепти, които съм правила и може би най-любимите ми бисквитки! Толкова са вкусни, а пълнежът от течен шоколад, който напомня на Нутела е изключително вкусен 🍫 Отлепяш, облизваш, изяждаш
….ммммм!

Лешникови бисквити с домашна Нутела
–  без глутен –

Съставки (за 18 бр):

  • 150 г печени лешници 
  • 2 яйца
  • 120 г кокосово масло
  • 170 г мед *
  • 250 г оризово брашно
  • 50 г нишесте тапиока **
  • 1 ч.л бакплувер
  • ванилия
  • щипка сол

* може да замениш с агаве или кленов сироп
**може да замениш с царевично нишесте или да увеличиш оризовото брашно

За домашната Нутела:

  • 150 г лешници или готов лешников тахан*
  • 100 г мед
  • 70 г какао
    + допълнително натрошени лешници за декорация

*може да използваш бадемов

Приготвяне:

Ако лешниците са сурови, може да ги изпечеш за 6-7 минути на 180 градуса и да ги обелиш след това. Смели лешниците с блендер докато се получи фина текстура като брашно. В купа смеси яйцата, меда, кокосовото масло и ванилията. При нужда предварително разтопи меда и кокосовото масло, за да са течни.

В друга купа смеси сухите съставки – брашното, нишестето, бакплувера и солта. Добави смлените лешници. Смеси двете купи и разбъркай добре. Ще се получи меко тесто, което стои леко мазно. Ако е твърде лепкаво, го остави за 15-20 минути в хладилник, за да стегне. 

Оформи малки кръгли бисквитки (около 1с.л от сместа) с ръце и нареди върху хартия за печене. Трябва да се получат около 36 бисквитки. Притисни ги леко отгоре. Загрей фурната на 180 градуса и печи 10 минути. Ще бъдат още меки, когато ги извадиш – остави да се охладят добре. 

Приготви шоколадовия пълнеж като смесиш всички съставки. Добави допълнително смелени лешници, ако сместа не е достатъчно гъста. Трябва да се работи сравнително трудно със сместа и дори да се налага да си помагаш с ръка. Вземи вече изстинала бисквитка, постави отгоре от шоколадовата смес и внимателно притисни с друга бисквитка отгоре. Намажи леко и отстрани и поръси с още лешници, за да декорираш.

Стават още по-хубави, когато престоят малко! Да ти е сладко 🙂 


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳