Лешникови бисквити

Нека вместо да се опитваме да направим живота си перфектен, да си дадем свободата да го превърнем в приключение. Това да се освободиш е едно от най-хубавите чувства…иначе оставаш в капан сам със себе си. А, в живота има още толкова много неща за изживяване. Нека бъде перфектно неперфектен.

Тези меки и безкрайно ароматни бисквитки се приготвят само с няколко съставки, а са толкова вкусни, че една е малко.

Лешникови бисквити

За основата:

  • 200гр лешников или бадемов тахан (може да използвате любимия си тахан или да замените с фъстъчено масло) / ако използвате такъв с парченца, ще имате и хрупкави частици в бисквитките /
  • 100г кленов сироп (или друг подсладител по избор)
  • 1 яйце
  • ванилова есенция
  • щипка морска сол
  • добавки по избор: боровинки или парченца шоколад


Приготвяне:

Смесете всичко добре – може да използвате и блендер. Сместа е много лепкава и определено не изглежда все едно би се превърнала в бисквитки, но повярвайте ми – стават страхотни. Ако искате да е малко по-твърда, за да можете да ги оформите, оставете в хладилник, за да стегне. Оформете бисквитки с лъжица и изпечете на 160 градуса като ги наблюдавате, за да не изгорят. Очаквам отзивите ви, защото са толкова лесни и бързи, а така невероятно вкусни 🍪