Тиквеник без глутен

Тиквеник без глутен
– веган, без глутен и без захар – 

Съставки:

  • 500г тиква
  • 100г стафиди
  • 100г орехи
  • 2 с.л канела
  • 2 с.л кокосов крем или масло
  • ≈ 8 оризови кори
  • ядково мляко или вода

Приготвяне:

Настържете тиквата и я сложете в тенджера заедно със стафидите, орехите, канелата и малко ядково мляко или вода. Добавете 1-2с.л кокосов крем или масло и оставете на слаб огън да се задуши като разбърквате. При нужда добавете още течност. След около 15 минути ще е омекнала и ще е готова, но все пак – опитайте я 😉

Намокряйте оризовите кори една по една и слагайте от плънката. Стигнаха ми около 8 кори (зависи от големината, разбира се). Наредете ги в кръг в малка тавичка и изпечете на 160-170 градуса докато се зачерви – поне 20 минути. Намалете температурата, ако ви се стори, че загаря. След като го извадите може да го покриете с кърпа, ако искате да остане мек, а не хрупкав. Може да полеете с мед/кленов сироп или друг подсладител по избор. Нарежете на парчета и сервирайте!


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳