Бананов хляб

Вчера ми пристигна мини фурничката! Наистина е мини! По-малка е от микровълнова даже. A, вчера се разтапях от горещина и бях с най-летните си дрехи, но днес се събудих от силния вятър, падналите клони и студа! Ще слагам дънкеното яке. Май е само фронт, нали, нали? И пак ще стане топло? … както и да е, септември свършва и есента е официално тук. Имам и фурна…това означава само едно нещо…печене на сладкиши! Това е нещо като първи експеримент за фурничката и може да се нарече “индивидуален бананов кекс” – тоест бананов кекс за един 😄😄  Обичам прости рецепти, към които после могат да се добавят много неща. Тази беше такава. А, и тук нямам много продукти (все още) 🤷🏼‍♀️

Бананов хляб

Продукти (за 1 порция):

  • 2 презрели банана
  • 1 яйце
  • 1 с.л сироп от фурми или друг течен подсладител
  • 2 с.л кокосово брашно
  • канела, ванилия
  • сушени плодове
  • ядки


Приготвяне:

Исках да направя порция само за 1 човек, заради това използвах съвсем малки количества. Увеличете съставките спрямо количеството, което искате 🙂

Намачкайте бананите, добавете 1 яйце, подсладител и 2 с.л кокосово брашно. Имах 2-3 останали парчета сварена тиква и ги добавих, за да не стоят 🙂 Разбира се, канела и бурбонска ванилия. Добавете сушени плодове и ядки в сместа по желание, но стафиди и орехи звучи страхотно. Изсипете в малка формичка или оформете като “хляб” в тава и поръсете с натрошени ядки (използвах орехи). Изпечете, нарежете и декорирайте.

Днес си намазах няколко парчета със сусамов тахан за закуска ммммм 🍌🍞