Джинджифилови сладки

Джинджифиловите бисквитки са класика за Коледа. Търсих най-лесната и бърза рецепта с минимално количество съставки, но все пак вкусна и ароматна. Ето че я открих. Избрах агаве за подсладител, но лесно може да го замених с мед, кленов сироп или дори кокосова захар. В течното агаве харесвам това, че тестото остава меко и бисквитките стават пухкави.

Джинджифилови сладки
–  веган –

Съставки:

  • 170 г лимецово брашно
  • 30 г кокосово масло
  • 100 г сироп от агаве*
  • 100 мл ядково мляко**
  • 1 ч.л (около 4-5 грама) джинджифил
  • 1 ч.л бакплувер
  • ванилия
  • щипка карамфил, кардамон, индийско орехче // може да се пропуснат, но добавят страхотен аромат

* може да замениш с мед или кленов сироп
**използвай оризово, кокосово или овесено – леко сладникави са и ще добавят супер аромат

Декорация:

  • кокосов тахан / кремcreamed coconut

 

Приготвяне:

Разбъркай всички съставки в купа до получаване на хомогенна смес. Получава се лепкаво и меко тесто. Остави в хладилник за 10тина минути, за да стегне и оформянето да е по-лесно. С помощта на точилка или буркан разточи тестото. Изрежи с коледни формички.

Изпечи в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Ще бъдат все още меки, но след като изстинат ще са перфектни 😉

След като изстинат декорирай с кокосов тахан или крем. Разтопи го на водна баня, ако е твъде гъст, декорирай и остави да изсъхнат. Може да поръсиш с кокосово брашно, смлени ядки или друго по избор. Може да декорираш и с разтопен шоколад.


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳