Ламингтън

Австралия. Надали има човек, който не е разбрал за опустошителните пожари, които се случват в Австралия. Напоследък се споделя много информация за това и вярвам, че дори всяко малко нещо, което направим, носи позитивна промяна. Дали ще дарим 5 долара на някоя от организациите, просто ще споделим повече информация и линкове за дарение и ще накараме повече хора да научат или ще изпратим позитивна енергия на Австралия. Вярвам, че дори с малки неща като приготвянето на австралийски десерт или говорейки за това, събираме енергия, която изпращаме натам ))

Преди 3 години живях за 4 месеца в Пърт, Западна Австралия, а след това успях да посетя и някои от големите градове по източното крайбрежие. Да, бях там. Там, където сега гори. Преди година се събраха милиони за Нотр Дам и успяхме да съхраним историята си, но сега е важно да съхраним и природата. Природните бедствия са начинът Земяна да ни каже, че има нуда от промяна! В действията, в мисленето, в отношението….

Ламингтън е класически австралийски десерти, който е изключително семпъл и прост – буквално е пандишпанов блат, който е потопен в шоколад и овалян в кокосови стърготини. Кръстен е на лорд Ламингтън. Популярен вариант е и да има сладко посредата. Моето предложение е за веган вариант без мазнина и с плодово сладко с чия. Далеч е от класическия пандишпан, но съм сигурна, че ще ви хареса.

Ламингтън пастички
–  веган  –

Съставки (за 10бр):

  • 150 гр кокосов йогурт + 1 ч.л бакплувер *
  • 400 мл кокосово мляко **
  • 250 гр кокосова захар ***
  • 300 гр лимецово брашно ****

*  или соев йогурт // кисело мляко, ако не сте веган
**   друго ядково мляко
*** използвайте тръстикова, за да се получи бял блат
**** или 200гр + 100гр оризово брашно

За сладкото:

  • 200 гр малини, ягоди или други горски плодове // пресни или замразени
  • 2 с.л вода или мляко
  • 2 с.л чия

За декорация:

  • черен шоколад
  • кокосови стърготини

Приготвяне:

Смесете всички съставки за блата и изсипете в тавичка, като сместа е с височина 1-2 см. Изпечете за 20-30 минути на 180 градуса или докато хване загар. Охладете и нарежете на квадратни парчета.

За сладкото: ако използвате пресни плодове като малини, ги намачкайте с вилица или пасирайте и добавете водата и чията. Оставете настрани, за да набъбне. Ако използвате замразени плодове – задушете ги с водата на слаб огън докато станат почти на пюре.

Намажете един квадрат със сладкото и поставете друг отгоре. Разтопете черен шоколад на водна баня и потопете пастичката в него. Оваляйте в кокосови стърготини. Оставете за поне час докато шоколадът стегне.


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳