Постен сладкиш

Преди няколко дни започнаха коледните пости. И колкото и понякога да се заклеймява веганството – постите, които са отдавна вкоренени в нашата култура следват същите принципи. ⁣⁣
⁣⁣
За да отбележе и аз този период от годината, въпреки че не постя и не съм веган, реших да приготвя този сладкиш. Който е много бърз, лесен и ароматен. И перфектен за коледния период, защото мирише невероятно. Запрятайте ръкави, защото не е за изпускане 😉⁣⁣

⁣⁣
Постен сладкиш

Съставки:

  • 250г брашно лимец⁣⁣
  • 150г шипков мармалад -> тук може да използвате петмез от фурми, мед или друг течен подсладител⁣⁣
  • 50г кокосова захар -> може да се пропусне и горния подсладител да се увеличи⁣⁣
  • 30г царевично нишесте⁣⁣
  • 40г разтопено кокосово масло⁣⁣
  • 1 с.л канела⁣⁣
  • 1/2 ч.л индийско орехче⁣⁣
  • 1/2 ч.л джинджифил⁣⁣
  • бакплувер⁣
  • ≈ 300мл оризово/кокосово мляко или до хомогенна смес (използвах какаово оризово мляко)⁣⁣

За декорация:

  • сушени череши
  • кокосово брашно за ефект „пудра захар“⁣⁣

Приготвяне:

Смесете всички сухи съставки до получаване на хомогенна смес. Разтопете кокосовото масло и добавете заедно с ядковото мляко. Около 300 мл, но го добавяйте на части докато се получи кексово тесто.

Изпечете във форма на 170 градуса докато хване загар 🙂


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ INSTAGRAM
☆ YOUTUBE
FACEBOOK

PERSONAL
УЕБСАЙТ
БЛОГ
FACEBOOK
INSTAGRAM


Абонирай се за най-новите рецепти и новини 👩🏼‍🍳